Sport, élet, egészség, család, munka, tech

FINISHER blog

FINISHER blog

2015 évnyitó

2015. február 03. - ironman

Ez a január is úgy indult, mint az előző. Tervezett edzés nélkül, szokásosnál több futással januárban. Most, újra edzek, újra van lendület és és cél. A kérdés az, hogy ez meddig tart, miből lett és mi táplálja.

Meddig tart?

 

A lendület addig tart, amíg hat rá a motiváció. A motiváció lélegeztető gépe pedig a cél

Cél

 

A cél most formálódik a napokban, külső "nyomás" alakítja erősen. Hogy konkrétabb legyek, idén szeretnék egy teljes távot megcsinálni, és ehhez (nyaralás időegybeesés miatt) az egzotikus BalatonMan versenyt szemeltem ki, Iron távon. Igazi kemény, napos és dögös verseny szokott lenni, nem titok, hogy a kedvenceim egyike. Kemény, mert 2000 m össz. szintemelkedés van a 4-körös kerékpár pályán. 

A megfelelő cél tehát adott, és amint befizetem, kőbe lesz vésve. Egyébként a szállást már lefoglalóztam ide :) 

Így indul hát a 2015-ös év. Nándival folyamatos az innováció, mindig új dolgokat próbálunk ki, és ez is tolja a motivációm szekerét. 

Motiváció

 

Ha megvan a Cél, hangolódj rá, jelentkezz rá, fizesd be, foglald le a szállást, vedd körül magad vele, beszélj róla, írd le.

Próbálj ki új dolgokat az edzésben, kísérletezz.

Találj heti 1-2 olyan edzést magadnak, ami feldob, amit nagyon vársz és az edződ is támogatja. Nekem ilyen a Fenyőgyöngye megtekerése fixivel. Később a "hegy" teje lesz a cél, majd Dobogókő. Sokat kell edzenem, erősödnöm, mert szint lesz bőven a versenyen, és akad egy-két erősebb emelkedő is, ahol sok időt lehet nyerni vagy éppen veszíteni. 

Rugalmasság

 

Ez az egyik legfontosabb lecke, amit idén megtanulok. Mindig minden változik, tele van az életünk nem várt eseményekkel, amikre reagálni kell, és amik felborítják a "rendet". Ez engem mindig kiborít, kiabálok, mérgelődöm, elmegy a kedvem az egésztől és hagyom a picsába. Pedig ez teljesen normális, az élet része. Meg kell tanuljam lazán kezelni a váratlan dolgokat, jókat, rosszakat is. A sérüléseket sem stresszel fogadni, és elkedvtelenedni, hanem leckének tekinteni,  és egy lehetőségnek, hogy megismerhetem jobban a testem működését és korlátait. 

Legyen ez az évnyitó bejegyzés egy új remény csírája, hogy idén talán egy elfogadható ütemben fog hízni a blogom adatbázisa. De ha nem, hát nem :) Attól is függ, hogy igény vóna-e rá? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://finisher.blog.hu/api/trackback/id/tr767136585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

snatch_ · http://futas.asroma.hu 2015.02.06. 14:16:58

én szívesen olvasok minden triatlonos blogot, ahogy ezt is.
süti beállítások módosítása